فروشگاه اینترنتی زبرنگ

رنگ کردن فایبرگلاس

رنگ کردن فایبرگلاس

فایبرگلاس از ترکیب یک نوع رزین مایع با پارچه گلاس كه از الياف فوق العاده باريك شيشه بافته شده درست می‌شود و با هاردنر (خشک کن یا سفت کن) مخلوط می شود تا سطحی سخت و محکم ایجاد کند. فایبرگلاس در ساخت وسایلی مثل سینک های ظرفشویی و وان حمام، سپر و داشبورد خودرو، انواع مجسمه و اشیا زینتی و غیره کاربرد دارد. رنگ کردن فایبرگلاس به دلیل سطح صیقلی و لیز آن نیاز به ترفندهایی خاص دارد. هر سطحی را می توان با آماده سازی درست رنگ کرد. در مورد سطوح فایبرگلاس نیز ترفند اصلی داشتن صبر و اجرای قدم به قدم مراحل رنگ آمیزی است.

 

دمای مناسب برای نقاشی فایبرگلاس

رنگ آمیزی فایبرگلاس باید در محیطی انجام شود که سرد و مرطوب نباشد، در غیر این صورت، رنگ به طور کامل خشک و سفت نمی‌شود.  میزان رطوبت باید 60% یا کمتر و دمای مطلوب باید بین 18 تا 32 درجه سانتی گراد باشد.

بهتر است قبل از رنگ آمیزی وضعیت و میزان رطوبت هوا را از منابع هواشناسی چک کنید و در صورتی که رطوبت هوا بالا بود انجام پروژه را به روزی دیگر محول کنید.

قطعه فایبرگلاس را در محیطی رنگ کنید که تهویه هوای مناسبی داشته باشد. روی میز یا کف زمین را با روزنامه باطله یا پارچه کرباس بپوشانید تا بعدا دردسر تمیزکاری رنگ را نداشته باشید.

 

آماده سازی سطح

همان طور که گفتیم، آماده سازی درست سطح فایبرگلاس اهمیت زیادی دارد. مراحل آماده سازی سطح تا قبل از اجرای رنگ نهایی را قدم به قدم اجرا کنید.

 

رنگ-کردن-اشیا-تزئینی-فایبرگلاس

قسمت هایی که نیاز به رنگ ندارند جدا کنید

این مرحله ضروری است، به خصوص اگر وسایلی را رنگ می کنید که مثل سینک دستشویی یا درب فایبرگلاس، دستگیره یا شیرآلاتی دارند که نباید به رنگ آغشته شوند. قسمت های بازشده را داخل یک جعبه یا کیسه نگهداری کنید تا گم نشوند.

بهتر است قسمت های جانبی را ماسکه نکنید بلکه کلا جدا کنید. ماسکه کردن این قسمت ها ممکن است نتیجه نهایی کار را خراب کند و باعث ترک خوردن یا پوسته کردن رنگ در لبه ها و حاشیه های این قسمت ها شود.

 

سطح کار را کاملا تمیز کنید

با مخلوط آب و کف، قطعه موردنظر را کاملا تمیز کنید و آب بکشید و اجازه دهید تا در معرض هوا خشک شود. هیچ نوع آلودگی و مواد دیگر نباید مانع چسبیدن رنگ به سطح فایبرگلاس شود. وسایلی مثل وان حمام و سینک دستشویی با محصولاتی که مخصوص درزگیری هستند آب بندی می شوند. درزها و شیارهای این وسایل را کامل پاک کنید. بعد از اجرای رنگ دوباره با خمیر درزگیری درزها را آب بندی می کنیم.

 

سطح فایبرگلاس را سنباده بزنید

بزرگ ترین مانع برای نقاشی فایبرگلاس سطح لیز و صیقلی آن است. در این مرحله، با استفاده از سنباده مناسب سطح صیقلی فایبرگلاس را آماده پذیرش رنگ جدید می کنیم. با سنباده گریت 150 سطح کار را تا حدی سنباده بزنید که براقیت و درخشش قبل را نداشته باشد. سپس با سنباده گریت 400 که سنباده نرم محسوب می‌شود، سطح کار را صاف و یکدست کنید. در این مرحله سطح فایبرگلاس مقداری کدر به نظر می‌رسد. دقت داشته باشید که سنباده زنی درست و یکدست سطح، تاثیر به سزایی در کیفیت و جلوه رنگ نهایی دارد.

 

گرده سنباده را تمیز کنید

با دستمال مرطوب گرده سنباده را خوب تمیز کنید. ضمنا می‌توانید به جای آب از وایت اسپریت هایی مثل حلال 402 استفاده کنید.

 

قسمت هایی که جدا نمی شوند ماسکه کنید

با نوارچسب کاغذی قسمت هایی که نیاز به رنگ ندارند و قابل جدا کردن نیستند ماسکه کرده و بپوشانید. می‌توانید تمام سطح فایبرگلاس را رنگ بزنید. در مواقعی نیز شاید دوست داشته باشید طرح و الگویی خاص روی سطح پیاده کنید. با نوارچسب کاغذی می‌توانید قسمت هایی که نمی‌خواهید به رنگ آغشته شوند بپوشانید و یا الگوی موردنظر خود را طراحی و بعد رنگ بزنید.

لبه های چسب را خوب فشار دهید تا هیچ منفذی باقی نماند. نفوذ رنگ به زیر نوارچسب می تواند ظاهر کار را کثیف و نامرتب کند.

بعد از انجام آماده سازی های لازم نوبت رنگ کردن فایبرگلاس است.

 

 

نقاشی-طرح-دار-روی-سینک-دستشویی-فایبرگلاس

پوشش دادن سطح فایبرگلاس با رنگ مناسب

انتخاب رنگ مناسب بستگی به نوع و کارکرد قطعه شما دارد. برای درب ها و لوازم تزئینی فایبرگلاس می‌توانید از اسپری رنگ‌های لاتکس و اکریلیک و یا حتی اسپری رنگ‌های معمولی استفاده کنید. برای وسایلی که استفاده زیادی دارند و مدام در معرض سایش و تماس هستند، مثل سینک دستشویی و وان حمام، رنگ های اپوکسی یا پلی اورتان گزینه بهتری هستند.

رنگ های اپوکسی و پلی اورتان جزو رنگ های صنعتی محسوب می‌شوند و برای اجرای آن‌ها معمولا نیاز به پوشش آستری نیست. رنگ های پلی اورتان اغلب آماده مصرف هستند اما رنگ های اپوکسی دوجزئی هستند و باید با هاردنر (خشک کن) ترکیب شوند. به طور اصولی نحوه اجرا و دستورالعمل لازم روی بسته بندی رنگ نوشته شده است. طبق دستورالعمل روی بسته بندی رنگ را اجرا کنید.

بیشتر رنگ های لاتکس و اکریلیک نیاز به اجرای لایه آستری دارند. قبل از اجرای رنگ اصلی، با یک قلم مو یا غلتک، یک لایه نازک آستری اکریلیک روی سطح فایبرگلاس اجرا کنید و اجازه دهید تا خشک شود. پوشش آستری باعث افزایش قدرت چسبندگی رنگ شده، مصرف رنگ را کاهش می‌دهد و زیبایی و جلوه رنگ نهایی را افزایش می‌دهد.

اگر از اسپری رنگ استفاده نمی کنید، می توانید آستری و رنگ را با قلم مو یا غلتک و حتی پیستوله اجرا کنید. برای پوشش بهتر می‌توانید دو یا سه لایه رنگ اجرا کنید. دقت داشته باشید که بعد از اجرای لایه آستری صبر کنید تا خشک شود. بین اجرای هر لایه رنگ نیز باید زمان کافی به خشک شدن لایه قبلی اختصاص دهید. برای اطلاع از زمان خشک شدن آستری و رنگ نیز به اطلاعات درج شده روی بسته بندی محصول مراجعه کنید.

اگر قبل از خشک شدن آستری رنگ اصلی را اجرا کنید، سطح کار کدر می‌شود. اگر قبل از خشک شدن لایه قبلی رنگ، لایه بعدی را اجرا کنید رنگ بعد از مدتی پوسته کرده و می‌ریزد.

 

اگر با اسپری رنگ کار می‌کنید، قوطی اسپری را در فاصله 25 سانتی متری از سطح گرفته و از چپ به راست و بعد از بالا به پایین سطح را پوشش دهید. بهتر است به جای حرکات ممتد و طولانی اسپری از حرکات کوتاه و مقطعی استفاده کنید.

در صورت استفاده از قلم مو و غلتک، رنگ را داخل سینی غلتک بریزید و با غلتک ابری یا غلتکی که الیاف آن پرزکوتاه باشند رنگ را اجرا کنید. سپس با قلم مویی که الیاف آن نرم باشد رنگ را یکدست کنید.

 

بعد از اجرای رنگ صبر کنید تا کامل خشک شود. رنگ های لاتکس و اکریلیک معمولا در عرض 2 الی 4 ساعت خشک می‌شوند ولی رنگ‌های اپوکسی و پلی اورتان ممکن است چند روز برای خشک شدن کامل زمان لازم داشته باشند. در هر صورت می‌توانید به اطلاعات درج شده روی بسته بندی محصول مراجعه کنید.

 

انجام مراحل پایانی

بعد از خشک شدن رنگ، چسب قسمت های ماسکه شده را جدا کنید. این کار را آهسته و بادقت انجام دهید. اگر قسمتی از رنگ جدا شد با یک قلموی کوچک و مقدار کمی رنگ آن را پوشش دهید.

می توانید روی رنگ خشک شده را با یک لایه نازک رزین پوشش دهید. این کار باعث دوام بیشتر رنگ و درخشش آن شده و مانع نفوذ رطوبت به سطح می‌شود. بین اجرای هر لایه آستری، رنگ و رویه نهایی زمان کافی به خشک شدن لایه زیرین اختصاص دهید. این همان ترفند اصلی رنگ کردن فایبرگلاس است.

 

بعد از خشک شدن کامل و عمقی لایه نهایی، قسمت هایی که جدا کرده بودید سر جای خود نصب کنید. اگر قبل از خشک شدن رنگ این کار را انجام دهید ممکن است به سطح رنگ آسیب وارد شود. سطوحی که نیاز به آب بندی و اجرای دوغاب و درزگیر دارند، بعد از این مرحله می‌توانید آب بندی کنید.

 

جمع بندی

در این مطلب به نحوه رنگ کردن فایبرگلاس پرداختیم. مهم ترین عامل برای اجرای درست رنگ روی سطوح فایبرگلاس آماده سازی درست، اختصاص زمان کافی برای خشک شدن آستری و لایه های رنگ، صبر و حوصله است.

 

رنگ-آمیزی-صندلی-فایبرگلاس

 

منبع: سایت ویکی هاو

 

جدول مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همیشه اولین نفر باشید! برای اطلاع از آخرین تخفیف‌ها و جدیدترین کالاها در خبرنامه ثبت‌نام کنید.
Instagram WhatsApp WhatsApp
فروشگاه
0 علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من