فروشگاه اینترنتی زبرنگ

تکنیک امبر در طراحی دکوراسیون

تکنیک امبر در طراحی دکوراسیون

تکنیک امبر (Ombre) یا امبره یا امبرِی (لغتی فرانسوی با معنای لغوی «سایه دار») به روشی در رنگ آمیزی اطلاق می شود که در آن یک رنگ به آرامی و به تدریج به رنگی دیگر گذار می‌کند. در واقع، هر رنگی دارای طیف گسترده ای است که از فام های تیره تا روشن همان رنگ را شامل می‌شود. در سبک امبره، یک رنگ واحد از یک نقطه شروع شده، از میان فام های مختلف خود عبور می‌کند و به رنگی دیگر با فام های مختلف آن رنگ ختم می‌شود.

این تکنیک در آرایش و رنگ کردن مو و ناخن بسیار متداول است. اما تا به حال فکر کرده بودید که زیبایی این تکنیک می‌تواند دیوارها و همچنین لوازم خانه و محل کار شما را متحول کند؟ در این مطلب با تکنیک امبر در طراحی دکوراسیون و نحوه اجرای آن آشنا می‌شویم.

 

 

انتخاب دو رنگ مناسب برای اجرای امبر

انتخاب دو رنگ متفاوت، با فام هایی که خوب با هم ترکیب شوند و ظاهر جذابی خلق کنند کار پیچیده ای نیست. برای انتخاب درست، از چرخه رنگ کمک بگیرید. رنگ های مشابه رنگ هایی هستند که در چرخه رنگ کنار هم قرار می‌گیرند. این رنگ ها معمولا همخوانی خوبی با هم دارند. اگر به دنبال ترکیبی لطیف هستید از دو رنگ مشابه استفاده کنید. اما اگر ترکیبی چشمگیر و متمایز می‌خواهید از رنگ های مکمل استفاده کنید که در چرخه رنگ، در نقطه مقابل یکدیگر قرار دارند.

می توانید از فام های تیره تا روشن یک رنگ واحد استفاده کنید. اما دقت داشته باشید که هر چه تفاوت رنگ ها بیشتر باشد جلوه و زیبایی امبر نیز بیشتر می شود.

برای ایجاد سطحی ساده و لطیف می توانید از ترکیب رنگ های روشن با سفید استفاده کنید. برای ایجاد سطحی چشمگیرتر و پررنگ تر از ترکیب رنگ هایی تیره تر و قوی تر استفاده کنید.

 

طراحی-دکوراسیون-داخلی-به-سبک-امبر

تعیین جهت جریان رنگ

در مورد جهت جریان رنگ تصمیم بگیرید. در رنگ آمیزی دیوار به سبک امبر، اگر قسمت های پایینی به رنگ تیره و قسمت های بالایی روشن باشد، سقف بلندتر و فضای اتاق بزرگ تر جلوه می‌کند. برای اتاق های بزرگ، روشنی قسمت های پایینی و تیرگی قسمت های بالایی باعث دنج شدن فضا می‌شود.  

می توانید جهت جریان رنگ را به صورت افقی طی کنید، مثلا، مرکز دیوار را تیره کنید و بعد از دو طرف به رنگ روشن سیر کنید.

 

رنگآمیزی-کشو-میز-دراور-چوبی-به-سبک-امبر

رنگ آمیزی دیوار به سبک امبر

همان طور که پیشتر ذکر شد، تکنیک امبر را روی هر سطح و وسیله ای می‌توان اجرا کرد. اصول اجرای این سبک روی تمام سطوح یکسان است. در اینجا به طور پیش فرض، مراحل اجرای سبک امبر روی یک دیوار را توضیح می‌دهیم.

 

سطح کار را آستری بزنید

روی سطح دیوار یک لایه آستری سفید اجرا کنید. رنگ سفید آماده پذیرش هر رنگی را دارد. قبل از آستری، قرنیزها را با چسب نواری کاغذی ماسکه کنید. تا خشک شدن آستری صبر کنید. اگر نیاز بود سطح آستری را با سنباده نرم، صاف و یکدست کنید. بعد کل سطح کار را کاملا تمیز کنید تا هیچ گرد و غباری روی سطح باقی نماند.

 

دیوار را تقسیم بندی کنید

برای اجرای تکنیک امبر در طراحی دکوراسیون ، دیوار را به 3، 5، 7 و یا 9 قسمت تقسیم کنید. هر چه تعداد تقسیم بندی ها بیشتر باشد یعنی ظرافت و تغییر فام از یک رنگ به رنگ دیگر بیشتر خواهد بود.

بنابر میل خود، دیوار را به قسمت هایی با اندازه دلخواه تقسیم بندی کنید و هر قسمت را با مداد علامت گذاری کنید. نیازی نیست که همه بخش ها به اندازه مساوی تقسیم شوند. این تقسیم بندی می تواند افقی، عمودی یا حتی اریب باشد. این کار برای این است که مرز و محدوده هر فام رنگ را مشخص کنید.

 

دیوار-شاخص-امبر-با-استینسیل-یا-شابلون

رنگ آمیزی را شروع کنید

فرض می کنیم دیوار امبر ما به 3 بخش تقسیم شده است. 3 ظرف جداگانه برای خالی کردن رنگ فراهم کنید. این ظرف رنگ می‌تواند سینی غلطک یا حتی سطل ماست باشد. البته اگر قصد استفاده از غلطک را دارید استفاده از سینی غلطک کار شما را راحت می‌کند. یک ظرف را به رنگ اول، یک ظرف را به رنگ دوم و ظرف سوم را برای ترکیب این دو اختصاص دهید.

اگر قصد دارید که دیوار امبر زیباتر با طیف رنگی وسیع تری داشته باشید باید تعداد بخش های تقسیم شده دیوار را بیشتر کنید و برای هر بخش نسبت ترکیب دو رنگ اصلی را از روشن به تیره رعایت کنید. به این صورت که برای بخش میانی از نسبت مساوی استفاده می‌کنید، بخش هایی که به سمت رنگ روشن‌تر یا رنگ اول می روند با نسبت رنگ روشن یا رنگ اول بیشتر و بخش هایی که به سمت رنگ تیره یا رنگ دوم می روند با نسبت رنگ تیره یا رنگ دوم بیشتر ترکیب کنید.

 

ابتدا حاشیه بالایی و پایینی دیوار، یعنی دو رنگ اصلی که برای نقاشی امبر انتخاب کرده اید، با یک قلم مو یا غلطک روی دیوار اعمال کنید. سپس در ظرف سوم دو رنگ اصلی را به نسبت مساوی ترکیب کنید و خوب هم بزنید. قسمت سوم که قسمت میانی و مرز دو رنگ اصلی است با این رنگ پوشش دهید.

دقت کنید که برای اجرای هر رنگ علاوه بر ظرف جدا، باید از قلم مو یا غلطک جداگانه استفاده کنید. هنگام پوشش دادن هر قسمت به مرزهایی که با مداد علامت گذاشته بودید دقت کنید. بالا و پایین این مرزها را حدود 2 سانتی متر (در مجموع حدود 4 سانت) بدون رنگ و با همان پوشش آستری زیرین باقی بگذارید. هر سه قسمت را سریع رنگ بزنید، چرا که برای اجرای مرحله بعدی نباید اجازه دهید که رنگ خشک شود.

 

مرز بین هر قسمت را ادغام کنید

مرز بین هر قسمت را ادغام کنید

با یک قلم موی خشک و تمیز دو رنگ بالا و پایین مرزهایی که بدون رنگ باقی گذاشته بودید مخلوط کنید. قلم مو را با حرکات ضربدری یا دایره وار حرکت دهید. این کار را به سرعت انجام دهید چرا که نباید رنگ خشک شود.

مرز خالی و بدون رنگ بعدی را با یک قلم موی خشک و تمیز دیگر ادغام کنید. این مرز به دلخواه شما می تواند باریک تر، یعنی با حرکات کوتاه تر قلم مو، و یا پهن تر، یعنی با حرکات طولانی تر قلمو پوشش داده شود.

نکته مهم فقط این است که قبل از خشک شدن رنگ کار ادغام انجام شود.

 

دیوار-امبر-با-رنگ-روشن

 

جمع بندی

در این مطلب با تکنیک امبر در طراحی دکوراسیون آشنا شدیم. از این روش رنگ آمیزی می توان در نقاشی و نوسازی دیوارها و نیز لوازم خانه استفاده کرد. شاید این طور به نظر بیاید که اجرای این تکنیک به تنهایی دشوار است چرا که باید قبل از خشک شدن رنگ آن را تکمیل کرد. فضاها و سطوح کوچک را به راحتی و در زمانی کوتاه می توان به سبک امبر نقاشی کرد. اگر قصد دارید تمام خانه را امبر رنگ کنید، می توانید همه اعضای خانه را جمع کنید و ضمن دور هم بودن، از زیبایی و جلوه خاصی که سبک امبر در تغییر دکوراسیون خانه شما ایجاد می کند لذت ببرید.

 

 

منبع: سایت اسپروس

جدول مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همیشه اولین نفر باشید! برای اطلاع از آخرین تخفیف‌ها و جدیدترین کالاها در خبرنامه ثبت‌نام کنید.
Instagram WhatsApp WhatsApp
فروشگاه
0 علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من