فروشگاه اینترنتی زبرنگ

انتخاب رنگ مناسب برای دکوراسیون داخلی

انتخاب رنگ مناسب برای دکوراسیون داخلی

یکی از بزرگ‌ترین علایق افراد در هر خانه ای، طراحی دکوراسیون داخلی منزل است. خانه به عنوان محل امن و قلمرو هر شخصی محسوب می‌شود که آرامش و خوشی ما را تضمین می کند. دکوراسیون، چیدمان وسایل، رنگ و حال و هوای خانه مستقیما روی روحیات و عواطف تک تک ما تاثیر دارد. رنگ آمیزی منزل راحت ترین و ارزان ترین راه برای بهبود و ارتقای دکوراسیون داخلی منزل است. در این مطلب قصد داریم چند اصل اولیه که باید در انتخاب رنگ مناسب برای دکوراسیون داخلی مدنظر قرار دهید ذکر کنیم.

انتخاب رنگ مناسب برای دکوراسیون داخلی بیانگر سلیقه، حالات و تمایلات روحی و روانی شما است. رنگ مناسب می تواند عیوب منزل شما را بپوشاند یا زیبایی های آن را چند برابر کند. آشنایی با خصوصیات رنگ ها و استفاده درست از فام های مختلف می تواند فضای خانه را دلنشین تر و صمیمی تر کند.

 

رنگ آمیزی منزل راحت ترین و ارزان ترین راه برای بهبود و ارتقای دکوراسیون داخلی منزل است. انتخاب رنگ یا رنگ‌های مناسب اولین و مهم ترین شرط این تغییر است. قبل از انتخاب رنگ به مواردی مثل میزان نورگیری اتاق، اندازه اتاق، چیدمان اسباب و وسایل و معماری اتاق توجه کنید. به اجزا مختلف اتاق نگاه کنید. شاید دوست داشته باشید گوشه ای از اتاق را چشمگیرتر جلوه دهید و یا بخواهید نقطه‌ای دیگر را دور از دید بگذارید. هدف خود را از طراحی دکوراسیون مشخص کنید؛ اینکه می‌خواهید اتاق پرنورتر، دلبازتر، کوچک‌تر، صمیمی‌تر یا آرام‌تر جلوه کند.

نواقص اتاق را بپوشانید

با کمک رنگ می توانید یک اتاق را که کوچک و کم نور به نظر می رسد بزرگ تر و پرنورتر جلوه دهید. استفاده از فام های سفید و زرد باعث می شود فضای اتاق بازتر و جادارتر به نظر برسد. برای اتاق های بزرگ که بی روح و سرد به نظر می رسند از فام های قهوه ای یا آبی تیره استفاده کنید تا فضای اتاق گرم و دنج شود.

با رنگ های روشن می توانید راهروهای باریک را پهن تر جلوه دهید. به اتاق هایی که دراز و باریک هستند جلوه بهتری بدهید. برای این اتاق ها بهتر است دیوارهایی را که عرض کمتری دارند با استفاده از فام های تیره رنگ آمیزی کنید. برای اتاق هایی که به نظر کسل کننده و بی روح هستند از تکنیک های خاص طراحی دکوراسیون استفاده کنید و از ترکیب و همنشینی رنگ ها کنار یکدیگر سود ببرید. مثلا برای رنگ کف اتاق یا چهارچوب در و پنجره ها بیشتر وقت بگذارید.

 

انتخاب-رنگ-مناسب-برای-دکوراسیون-داخلی-با-رنگ-روشن-سفید-و-خاکستری

روی ویژگی های بارز اتاق تاکید کنید

اگر اتاق ویژگی های خاصی مثل گچ بری یا آینه کاری دارد آن ها را بیشتر در معرض دید قرار دهید. مثلا اطراف این قسمت ها را تیره تر یا روشن تر از سایر قسمت ها رنگ بزنید.

ممکن است در یک اتاق شومینه ای شیک، یک تابلوی نفیس و یا اسباب و وسایل آنتیک داشته باشید که بتوانند در کانون توجه قرار بگیرند. در رنگ آمیزی منزل به دنبال رنگی بگردید که با رنگ آن شیء همخوانی و همنشینی داشته باشد تا جلوه آن را بیشتر کند. ممکن است رنگ های مکمل یا رنگ های متضاد جلوه آن را بیشتر کنند. پس گزینه های مختلف را امتحان و بعد انتخاب کنید.

 

 

انتخاب رنگ

همان طور که می دانید هر رنگی خصوصیات ویژه ای دارد که از لحاظ روانشناسی می تواند اثرات مختلفی روی افراد بگذارد. با این حال در انتخاب رنگ عوامل گوناگونی موثر هستند. سلیقه شخصی، یا رنگ هایی که احساس بهتری به شما می دهند در انتخاب رنگ بیشترین تاثیر را دارند. رنگ ها در فرهنگ های مختلف می توانند معانی مختلف داشته باشند. برای مثال، در یک فرهنگ رنگ آبی می تواند نماد ثبات و آرامش باشد ولی در فرهنگی دیگر نماد اندوه و مصیبت باشد. به سلیقه و حس درونی خود اعتماد کنید. خانه شما قلمرو شماست، پس آن را مطابق میل خودتان طراحی کنید.

 

تحقیقات نشان داده که افراد به رنگی هایی مثل آبی، سبز، سبز مایل به آبی، قرمز و بنفش واکنشی خوشایند و لذت بخش نشان می دهند. این در حالی است که رنگ زرد و سبز مایل به زرد کم تر از سایر رنگ ها موردپسند افراد برای طراحی دکوراسیون داخلی است.

رنگ ها روی حالات روحی ما نیز تاثیر دارند. برای مثال، نارنجی و قرمز می توانند اشتها برانگیز باشند، در حالی که آبی و سبز می توانند آرامش بخش باشند. زرد مایل به نارنجی می تواند حس خوشامدگویی و استقبال القا کند.

 

تاثیر-نور-روی-رنگ-1

نور روی رنگ اثر می گذارد

به یاد داشته باشید که رنگ ها در ساعات مختلف روز و تحت تاثیر نورهای مختلف به نظر تغییر فام می دهند. شاید رنگی را که در جایی دیده اید و برای طراحی داخلی منزل خود پسندیده اید، بعد از اجرا اصلا چشم نواز و خوشایند به نظر نرسد. این به خاطر تفاوت نور در محل های مختلف است. نور طبیعی با نوری که از چراغ ها می گیریم در جلوه و ظاهر رنگ متفاوت عمل می‌کنند.

رنگ ها وقتی کنار یکدیگر قرار بگیرند اثرات همدیگر را تضعیف یا تقویت می کنند. وقتی برای انتخاب رنگ به کاتالوگ یا بروشور نگاه می کنید به این مسئله توجه کنید. اگر رنگی نظر شما را جلب کرد رنگ های کناری را بپوشانید تا روی دید شما تاثیر نداشته باشند.

 

قبل از اجرای رنگ روی دیوار، می توانید یک گوشه از کار را امتحانی رنگ کنید. در ساعات مختلف روز آن را چک کنید تا اثر نور را روی آن ببینید. نورهای مختلف را امتحان کنید. معمولا رنگ ها در اتاق هایی که نور شمالی دریافت می کنند تیره تر، و در اتاق هایی که نور جنوبی دریافت می کنند روشن تر و براق تر به نظر می رسند.

نورهای مصنوعی تاثیر زیادی روی رنگ دارند. لامپ های آفتابی سایه زردرنگ به رنگ اتاق می دهند؛ لامپ های مهتابی سایه آبی رنگ ایجاد می کنند؛ و لامپ های هالوژن تقریبا نور سفید ساطع می کنند. تمام این ها در جلوه رنگ تفاوت ایجاد می کنند.

 

جمع بندی

در این مطلب اصول اولیه در انتخاب رنگ مناسب برای طراحی داخلی را مرور کردیم. عوامل مختلفی مثل سلیقه شخصی، الزامات فرهنگی، میزان نور و همچنین توجه به مسائلی از جمله همنشینی رنگ با محیط و اسباب و وسایل پیرامونی در انتخاب رنگ تاثیرگذار هستند. امروزه و با کمک فناوری های جدید، امکان تنوع در انتخاب رنگ (دستگاه تینت) به وجود آمده است.

 

انتخاب-رنک-مناسب-برای-منزل-نور-مناسب-و-رنگ-آبی-برای-اتاق

همچنین روش های متنوع اعمال رنگ و رنگ آمیزی منزل باعث شده تا هر فردی با هر سلیقه ای و بدون نیاز به تجربه خاصی بتواند تا حد زیادی در تغییر و بهبود فضای زندگی خود شخصا دست به کار شود. شما هم می توانید با صرف کم ترین هزینه مالی و زمانی، محیط پیرامون خود را به سبک دلخواه خود متحول کنید.

 

 

 

 

جدول مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همیشه اولین نفر باشید! برای اطلاع از آخرین تخفیف‌ها و جدیدترین کالاها در خبرنامه ثبت‌نام کنید.
Instagram WhatsApp WhatsApp
فروشگاه
0 علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من